Med vind i seila

 

vindeiseila

Husker godt fra min barndom at vi laget slike små, fine båter. Hele tiden jaget vi etter å finne en bedre løsning på seilet slik at den seilte som en vanlig seilbåt. Men som mange sikkert vet, er det mang en faktor som avgjør om man får en god seilbåt eller ikke. Men du verden så gøy vi hadde det!

Gleden var stor her om dagen da vi vandret ved tjernet rett på nedsiden av hytta, der lå det godt tilbaketrukket fra vannet, to flotte seilbåter, klare til bruk. Og jeg må innrømme at jeg ikke var sen med å få den ene båten ut på vannet, hehe, nesten så man var 30 år tilbake i tid der den ble beskuet på sin korte seiltur. Visst var den fin denne lille seilbåten, og seilet fungerte helt som det skulle. Etter en kort seiltur vendte den tilbake mot land. Så ble den lagt tilbake der vi fant den, etter at bildet ble tatt i det den seilte mot land igjen. Det varmer en ”gutt” på snart 40 år å se at unger faktisk kan slike ting enda, for det er gjerne tv spill, data og skrekkfilmer det går i virker det som.

Så all honnør til dem som har laget de flotte seilbåtene på Trytetjenn i Torpoåsen. Takk for lånet og gleden seilturen ga 🙂

 

 

Bookmark the permalink.

20 Comments

 1. Hvis jeg noen gang har sett en bingo seiltur, så må det være denne. Bortsett fra båten (all honnør til konstruktøren) – så hatten av for fotografen. Et bilde totalt etter min smak!!

 2. Et vakkert og stilrent foto som vekker barndomsminner frem fra glemselen dette… Speilinga fra himmelen gav det hele et drømmende preg. Flott fremstilt – likte dette!

 3. Vi var på Samsø i ferien og der var vi innom et sted hvor det bl.a. var workshop for barn hvor de kunne lage seilbåter.

  Det er flott å ha bilder av slike ting, det er en del av fotoalbumet.

 4. Så flott da! Vi har vært med på Nidelvseilasen her i Trondheim der ungene lager sin egen og slipper ut i Nidelven:) Kjempegøy!

  Morro og være “unge” igjen. Vi laget barkebåter med blad til seil, da jeg var ungen. Furubark var topp å spikke i.

  🙂

 5. Kjempe flott og enig med deg.
  Det er noe med det og være ute og bruke kroppen. Ikke bare sitte inne med tv spill.

 6. Jøss, husker broren min drev med det der, var vel med litt jeg også. Morsomt bilde – samtidig som det også er veldig stilig. Nydelig himmelfarger som speiler seg der!

 7. Fin historie! Og så bildet da – råstilig!

 8. For et flott bilde. Kjenner at jeg bare vil ut å lage båt selv igjen. Altfor mange år siden sist…

 9. Det där är kul 🙂 men en så snygg båt har jag då aldrig gjort.
  Bilden din är supert!

 10. Fint barndomsminne 🙂 Pent gjort!

 11. Nydelig bilde:) måtte le litt da jeg så det, hadde ventet meg en diger seilbåt:)

  Jeg ser barna mine gjør mye av det jeg selv gjorde da jeg var barn, så tv, data osv har ikke tatt helt over:) I sommer har de fått hver sin spikkekniv:)*litt bekymret*

 12. Utrolig flott bilde Rune.
  Husker selv det var artig å bygge båter. Hadde det litt på strikk-motor jeg da, men disse farkostene var vel mer driftsikre.
  Ha en kveld i barndommen 🙂

 13. Så utrolig enig i dine refleksjoner her!! Fant et sjørøverflagg i skogen jeg og smilte bare av det funnet…, for en ser jo lite spor av den der også. Ingen hyttebyggere, for det drev nå vi på med.

  Linket hit jeg, og håper det er greit??

 14. Så fin den er! Godt å ha bevart ungen i seg, tror jeg. Jeg innbiller meg at man da kan ha flere gleder.
  Koselig det du har skrevet. .-) Poster du med mobilen din oppe fra hytta?

 15. Var faktisk ute å seilte sammen med sønnen min i går jeg å, med lekebåt altså;-) Flott bilde!

 16. Kjempefint bilde……men minner meg på at jeg kanskje ikke har prioritert slike ting nok for mine gutter i oppveksten. Men men..gjort er gjort..

 17. Bilde av sveiven og tannhjulet er fra oppe på murkanten av en liten lokal demning. Akslingen fra tannhjulet går nok ned til en port under vannflaten som åpner for vannet.

 18. Kjempeflott bilde, husker vi drev med slikt og i en liten bekk der vi lagde demning osv. Flott komponert, med fine refleksjoner.

 19. Flott bilde! Slike båtar er ikkje ofte ein ser no. Meiner at det var ikkje alle som flaut like godt:-)

 20. Rune - Bildebloggen

  RuneE: Tusen takk, hyggelig at den falt i smak 🙂 Og all ære til konstruktøren so la sin dyrbare eiendom stå til disposisjon.

  Arvid B: Tusen takk, rar hvordan man vekker minner ved enkelte syn, jeg ble helt mo i knærne der jeg stod med båten i hånden, klar for første seiletur på mange, mange år, en gjemt drøm gikk i oppfyllelse 🙂

  Morten Pedersen: Det er ikke ofte man ser eller hører om, det har jeg sansen for 🙂 Ja, det er hyggelige minner å ta med seg i albumet.

  Kathrine: Kult, det er jo absolutt et reisemål for meg som nå har fått smaken på seilebåter igjen 🙂 Ja, man er ikke voksen før man innrømmer at man er barnslig, hehe, skal være litt barnslige 🙂

  Håvard: Det er noe eget ved det å kunne holde seg i aktiviteter, bruke kreativiteten, muskler og kroppen. Det gjør godt for kropp og sjel.

  Valkyrien: Tusen takk 🙂 Er nok mange der ute som har vært borti en eller annen form for båter og vann ja.

  Gry: Tusen takk 🙂

  Audun: tusen takk 🙂 Da er vi to, hehe, har hatt det i tankene siden jeg hadde denne seilturen 🙂

  Gärdsmygen: Nei, vi har nok mye å lære av denne konstruktøren som har bygget båten, for den var flott 🙂 Tusen takk 🙂

  Elin: Tusen takk 🙂

  Kine: Hehe, alt trenger ikke være så stort vet du, i barndommen var alt stort selv om det egentlig ikke var det 🙂 Ingen ting er hyggeligere enn andre aktiviteter enn tv osv, pris deg lykkelig så lenge det varer 🙂 Spikkekniv må de ha, skummelt i starten, men de lærer fort.

  Børge: Tusen takk 🙂 Har blitt noen båter, både med seil og strikkmotor, mutters store fortvilelse var når syltetøystikkene hennes forsvant, hehe.

  Anne: tusen takk for det 🙂 Ja, det er rart med slike små ting hva det kan vekke av følelser og tanker tilbake i tid, men det er litt herlig også da, viser jo bare at vi har barnet i oss enda. Ikke mye hytter og den slags ting å se mer nei, vi var omtrent ikke inne, vi lekte jo ute hele året, og vi hadde det fryktelig gøy 🙂 Tusen takk for link!

  Anne Sophie: Tusen takk 🙂 Det er viktig å ta vare på den ja, det gjør oss så langt friere i det voksne liv, og ikke minst kan man glede seg over de små ting på en helt annen måte også innbilder jeg meg. Ja, nå har det vært litt autoposting og litt mobilposting en stund, men nå er vi hjemme igjen og linjen går litt raskere 🙂

  Dan: Der har vi en som har skjønt det, det gleder en seilbåtskipper på lånt skip å lese 🙂 Tusen takk.

  Helge: Spist er spist Helge, men det er enda ikke for sent ser du, alder ingen hindring 🙂 Tusen takk! Og takk for oppklaringen av bildet ditt,hehe, jeg ble sittende å studere på hva det kunne være for noe.

  Ivar: Tusen takk, ja det ble stadig noen hjemmelagede dammer vi testet båter på vi også, men de litt større måtte ha mer vann. Og for en følelse det var å sende de ut på stort vann 🙂

  Wenche: Ikke ofte man ser slikt lenger nei, men enda større ble gleden min 🙂 Nei, det var nok noen av farekostene som lå litt dypt i vannet minnes jeg, men da var det vare å starte på nytt, klok av skade. 🙂

  Tusen takk alle sammen for de fine tilbakemeldingene og rosen for bildet, og så hyggelig at det var flere som fikk vekket litt minner 🙂 Jeg har i lengre tid hatt et ønske om å skrive litt, for jeg er egentlig glad i å skrive og fortelle, og med denne mottagelsen dere ga meg her så skal man ikke utelukke at det vil dukke opp mer slike ting i framtiden. Har vært litt tilbakeholden siden det er en bildeblogg, men et bilde sier mer enn tusen ord, så noen ord fra eller til gjør kanskje ikke noe? 🙂

  Tusen takk alle samme, dere varmer mitt hjerte og gir meg inspirasjon 🙂

Comments are closed