Nøtteskrike – Garrulus glandarius

 

Garrulus glandarius-1-nov09

 

Garrulus glandarius-2nov09

Nøtteskrikas flotte farger er ikke til å ta feil av når den kommer flygende, eller besøker fuglebrettet. Eik, bøk og hasselnøtter er fuglens favorittmat, men den går heller ikke av veien for en visitt hos deg hvis du henger ut usaltet spekk, et eple, eller annen type fuglemat. Den lagrer nøtter i trerøtter, i bakken og andre sprekker og huleforekomster i trær for å ha mat vinteren gjennom. Noen av nøtteskrikene trekker mot kontinentet på høsten, men de aller fleste er standfugler. De 5-6 eggene klekkes etter ca 15 dager, og ungene er flygeklare etter ca 20 dager.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

14 Comments

 1. Otroligt vacker nötskrika!

 2. Der var du ja. Lurte på om du ikke var kommet deg ned fra fjellet.
  Flotte bilder du serverer Rune. Du har teket på matinga.
  Fint med fargene mot den hvite bakgrunnen.
  Artig med fakta !
  Ha en flott start på desember’n

 3. Så fin hun var, da 🙂 Nydelig bilde, Rune. Likte at du tok med litt fakta -særlig for meg ikke har peiling på fugler…overhodet 😉

 4. En av de vakreste i fjærprakten de der ja, skikelig flotte 🙂 Har dem i hagen her også, og ja, jeg har nok forsøkt å fange dem i linsa, men vanskelig synes jeg, for alltid kommer det da liskom en grein i veien. Tror nok jeg også må forsøke ordne meg en foringsplass litt bortenfor de store trørne her, enklere da sikkert med lyset og alt. En gir seg ikke vet du, sta som få, he he

  Som Børge skriver, fakta er alltid velkomment, kunnskap er som kjent ikke tung å bære.

  Kveldsklem.

 5. Flotte bilder av en stilig fugl!
  Nøtteskrika fungerer også som en åtseleter, kjøtt, egg og ellers det den kan finne av mat i sitt område. Opplevde den som en konkurent til ørna på ådslet vi la ut…

 6. ja fine bilder og farger

 7. Flotte bilder av fuglen med fin bakgrunn. Jeg må nok vente på litt bedre lysforhold skal jeg få tatt flere fuglebilder her hjemme, men den dag vil komme.

 8. Flotte bilder!

  Kan du skjønne at det faktisk er skuddpremie på en så fin fugl? Men utseendet betyr vel ikke alt her i verden…

  Jeg foretrekker nok å se dine blinkskudd 🙂

 9. Kjempefin er den:)

  Ble det lettere inne til meg nå tro? Har fikset litt, men sjøl ser jeg alt så godt, så jeg lurer på hva andre syns nå.

  Fint nytt bilde av deg også:)

 10. Nydelig bilde av en flott fugl 😉
  Ha en flott tirsdag 😀

 11. Hobbyornitologen slår til igjen – og det må han fortsette med!! 🙂

 12. Flott fanget i fine positurer. Selv uten monte frank 😉

 13. Gärdsmygen: Takk for det, ja det er noen pene fugler det her.

  Børge: Her er jeg vet du, har hatt litt mye å surre med så jeg henger litt etter i bloggeverden nå. Er trygt nede fra fjellet igjen. Tusen takk for det 🙂 Har noen års erfaring med fuglemating nå, men det er ikke alltid det blir som man ønsker seg bildet av den grunn, hehe. Tålmodighet er stikkordet rett og slett.

  ElinSire: Tusen takk. Ja, alltid litt artig med noe fakta til og fint at flere setter pris på det 🙂

  Anne: De er veldig flotte, men det tar litt tid før de er trygge på omgivelsene har jeg sett, men med god mat så hjelper det fort på dem 🙂 Du trenger åpne omgivelser, gjerne med litt trær i nærheten som de kan spise det de henter i, og av erfaring lønner det seg å holde seg synlig for dem i perioder, slik at de blir trygge på at du er i nærheten og tar bilder, for så fort speilet klapper igjen på kamera er de på vingene i starten. Variert kost til store og små er lurt, da dukker det opp enda flere spennende arter med tiden. Sist vinter hadde vi 28 forskjellige arter innom her på vinteren, samt ekorn.

  HansHB: Tusen takk 🙂 Ja, den spiser vel i grunn alt den kommer over på sin ferd, og en stor konkurrent kan de virkelig være når de setter i gang, selv ravnen skygger banen når det er mange av dem.

  ES Norway: Takk for det Einar 🙂

  Morten Pedersen: Tusen takk 🙂 Du må nok hugge ned litt så lyset slipper til hos deg, kan være vrient hvis det er mye busker og trær, blir fort mørkt på denne årstiden.

  Heges fotoblogg: Tusen takk for det 🙂 Utseende betyr lite her i verden, ikke indre verdier heller kanskje..hehe, rått parti, men sant. Enig der at slike skudd er beder enn de med jern i.

  Kathrine: Takk for det 🙂 Det ble helt supert inne hos deg nå etter at du endret. Nytt bilde ja, hehe, takk.

  MajorogMeg: Tusen takk for det 🙂 Du også!

  RuneE: Han kommer ikke til å gi seg med dette nei, så det var hyggelig å høre 🙂

  John: Takk for det, ja de gjør seg best uten ferskt brød 🙂

 14. Flotte bilder. 🙂
  FOR noen farger.
  Vakker skapning dette.

Comments are closed