Berg Steinkirke

 

Berg-steinkirke

Steinkirken på Berg i Brunlanes ble viet til St. Laurentius, noe som også kan tyde på at kirken er fra 1000-tallet – de kirkene som ble bygd på 1100-tallet er stort sett Olavs-kirker. Nå står den oppført som en kopi, stilen er angelsaksisk, og den er oppført i naturstein. Vi har også bilder fra innsiden på vår nettside hvis noen ønsker å se det.

Bookmark the permalink.

16 Comments

 1. Kjekt å lese om kirken og se alle bildene. Det er mye historie i slike gamle bygg og kirker.

 2. Klart vi vil se den fra innsiden også.Utsiden var kjempeflott.Tenk å bygge så flott av stein da,nydelig.

 3. For sånn ca. hundre år siden, eller noe sånt, var jeg reiseleder for bussturister og vi var innom mange, mange kirker på vår ferd og da fikk jeg virkelig øynene opp for hvor flotte og spennende kirker faktisk kan være. Denne ser virkelig flott ut, nydelig innvendig også! Noen ble jo ribbet for inventar omtrent, mens andre har fått beholde sin overdådighet.

 4. Kjempe flott bilde av denne kirken, den er kjempe fin den kirken. den har vi faktisk stoppet ved å tatt en del bilder av også 🙂 Jeg visste ikke at den var så gammel.

 5. Veldig klare og flotte kontraster i bildet ditt Rune. Morsomt at du også har tatt deg tid til å finne ut litt om kirken.

  Dette er den type kirkebygg som jeg personlig syns er veldig flotte. De “vanlig” hvite blir så alt for like, mens disse små steinkirkene har mye mer sjel.

 6. Flott bilde, fine farger og kontrast, det blir det jo stort sett med HDR. Det er noe jeg ikke har fått prøvd meg på enda.

 7. Flott bilde! Har du brukt HDR her?

 8. Intressant! Tänk vad historia det finns i alla kyrkor. Jag har de sensaste veckorna besökt ett flertal kyrkor och fotograferat och tagit del av lite historik. Intressant.
  Ditt foto är suveränt. Gillar det gröna i förgrunden och den härligt blå himlen bakom, det ramar in kyrka fint!

 9. Flott bilde! Jeg som fler liker godt fargene og kontrasten. Nydelig inni også..

 10. Ah! Den likte jeg! Og så flott den er inni også.

 11. Hadde de bare laget alle kirkene slik! Nydelig bilde! HDR?

 12. Flott bygg
  og
  flott bilde!
  Fine farger.

  Prøver å forestille meg livet den gang den ble bygget….
  Er forresten glad for at jeg lever NÅ! 😉

 13. Flott kirke og fint bilde gitt det at det er litt lysere rundt kirken og treet får de til å poppe ut litt og.

 14. Heges fotoblogg: Takk for det, ja det er spennende med gamle kirker, det ligger mye historie i veggene der, mange fine former og linjer.

  Anne Berit: Det var hyggelig 🙂 Det er ganske imponerende hva de får til, denne kirken er mint like fin inne som ute. Spennende og lærerikt.

  Dagrun: Jeg har vel i grunn ikke hatt noe spesielt forhold til kirker før vi laget reportasjer om alle kirkene i Brunlanes som nå er en del av Larvik kommune, men etter det så har jeg vel igrunn fått øynene veldig opp for disse byggene, det er veldig mye flott arkitektur og spennende historier.

  Charlotte: Tusen takk 🙂 Den er noe for seg selv den her, og beliggenheten er jo helmaks. Hehe, ja tror alle med kamera som er forbi der bare må stoppe der, men det er det virkelig verdt, for det er en flott kirke.

  Bjørn Erik: Tusen takk 🙂 Vi laget en hel serie om alle kirkene i gamle Brunlanes kommune som nå er en del av Larvik kommune, og dett er absolutt en av de flotteste i sin kategori i mine øyne. Ja, det er jeg enig i, de blir ofte like, men når man først faller for arkitekturen så er det mange hvite som skiller seg ut.

  Morten Pedersen: Tusen takk for det 🙂 Ja, med hdr så får man hentet fram en del fargenyanser som har lett for å forsvinne i en enkeleksponering, samt skygger og fargespill blir mer helhetlig. Du må nok hive deg i gang og teste litt du også, det er veldig artig.

  Lise Løvstrand: Tusen takk for det, jepp det er hdr bilde.

  Gärdsmygen: Takker 🙂 Det er ustanselig med historie å hente i bygg som dette, det er veldig spennende og lærerikt. Samt så er det fotografisk gøy å bryne seg på linjer og fasonger 🙂

  Kine: Tusen takk 🙂 Ja, det er en kjempefin kirke ute som inne.

  Anne Sophie: Tusen takk, det var hyggelig å høre, ja det er en liten perle av et bygg det der 🙂

  Gry: Det skulle absolutt vært flere av dem, det er jeg helt enig med deg i. Tusen takk, ja det er hdr.

  Ida: Tusen takk 🙂 Ja, det tror jeg vi skal være veldig glade for, det var nok ikke rare kåra den gangen.

  Ivar: Tusen takk for det Ivar 🙂

  Har noen lyst til å se alle kirkene vi skrev om så finnes de her på vår nettside: http://www.ibrunlanes.no/?cat=24

 15. Dine makroer er bare utrolig bra! Jeg henter beskyttelsesbrillene med en gang…

 16. Elsker å ta bilder av kirker, gravsteder og lignende. Det er en slik stemning der som er vanskelig å beskrive. Du har fått en fantastisk stemning frem i bildet ditt.
  Elsker også hdr;-)

Comments are closed