STS Mir

 

STS Mir

STS Mir, som er et Russisk fullrigger skoleskip, er en av verdens raskeste seilskuter, og verdens tredje største sådan. Mir ble bygget i Gdansk i 1987 og måler 109,6 meter i lengde og har hele 26 seil. Den besøker Larvik havn hvert år, og i år deltok mannskapet i feiringen av Larvik Sjømannsforenings 160 års jubileum.

 

 

 

Bookmark the permalink.

22 Comments

 1. Vakker skute og vakkert bilde Rune !
  Artig at det ikke bare er glassfiber som finnes ute på vannet.

 2. Litt av en skute,en skikkelig staselig en.Flott bilde også!

 3. Disse er virkelig flotte ja, og fortjener å bli festet på minnebrikken!! Hadde vært morsomt å vært med en slik en en gang, men jeg blir nå da så utrolig fort sjøsyk atte…

 4. Riktigt skön fullriggare och vackert fotograferad med den fina miljön runtomkring. Nydelig!

 5. Litt av en skute det der gitt!! Flott bilde nok en gang 😉
  Ha en flott mandagskveld 😀

 6. Flott og ærverdig skute! Og bildet også – slike bilder er ikke alltid like lett å ta. For det er ganske ofte det sniker seg andre elementer innenfor bildets rekkevidde. (les: dyr, mennesker etc) 🙂

 7. Du verden for en vakker skute! Og et flott bilde av den! Som Hege, lurte jeg nesten på om du hadde jaget bort folk og fe!

 8. Kanskje han har redigert dem bort? Ler!
  Uansett et flott bilde!

 9. Flott skute i en flott havn

 10. Den er sikkert penere blant grønne marker enn ute på det åpne hav! Tror jammen jeg har vært ombord engang den var i Bergen. Flott skute.

 11. Dette er hva jeg kaller et blått bilde! Blå himmel, sjø, seilskute…alt det en ønsker seg. Kjenner lukta av tjære og tang….

 12. Den der var selvfølgelig noe for meg. Den har vært på besøk her i byen flere ganger (sist i fjor) og jeg tror faktisk at jeg har vært ombord en gang i tiden. Praktfull skute.

  PS Takk for kommentaren – det var egentlig ett bilde i en serie på 10 – 15, og da vet du hvordan det ofte går. Men jeg fant ut at det kunne jo brukes til noe…

 13. En nydelig skute det der, og sammen med de flotte omgivelsene blir det jo et supert bilde

 14. Flott skute det der, og ett fint bilde med masse flotte ting å se. Fine farger og.

 15. Flott objekt, og herlige farver.
  En tur med denne = ute på tur, aldri sur 🙂

 16. Praktfull skute! Jeg har vært ombord en gang da den var i Bergen 🙂

 17. Flott skute! Godt gjort å få eit så flott bilde utan andre forstyrrande element.

  Som mange andre har også eg hatt gleden av å ha sett denne skuta på nært hald. Den har jo vore med i Tall ships race og då har ein jo fått gleden av å studere både den og andre flotte seglskuter på nært hald.

 18. Tusen takk for mange hyggelige og fine tilbakemeldinger på bildet av seilskuten Mir. 🙂

  Mir har i flere år besøkt Larvik havn i forskjellige sammenhenger, blant annet har lokale bedrifter sponset dem med nødvendig utstyr og maling fra Jotun osv. Nå var den ikke så pen i skroget som den har vært tidligere, men det tærer nok på all ferdselen i det åpne hav. Var en rask tur ombord og så litt, ganske imponerende syn alt man ser der av tauverk og utstyr som skal til for en tur på det store hav. De hadde seilinger med innbudne gjester denne gangen, men så også på en plakat der at det var mulig å seile med dem til neste destinasjon, så kanskje det hadde vært noe en gang. 🙂

  Bildet fikk jeg tatt rett etter russetoget på 17.mai, da var det folketomt i havnen, så da var det lett jogg ned for å sikre et bilde uten hundre andre på 🙂

 19. Den der går rett inn som bokstaven B hos Petunia.

  Well done, som det heter i Blogland.

 20. Kan vel kanskje tørre å skrive det dag når de fleste har vært innom her, for du skjønner jo Rune at dette bare må bli feil :-))

  Hvisker her jeg nå da, men en meget lav stemme…, for du skjønner vel at boka må vel ligge oppå staven…(tenk hva du vil nå…)
  bok(boka)stav(staven)…

  Og da kunne bildet blitt et litt annet gitt :-))) huff, denne trønderkjærringa du, litt for ivrig fantasi ja!!!

 21. Wow, utrolig flott skute. Kjempe lekkert bilde du har tatt av den.

 22. Flott skute og flott bilde.

Comments are closed