Berg trekirke

 

berg-trekirke

Berg kirke ble ferdig til konfirmasjon året 1878, og er fremdeles Larviks største trekirke. Den har 500 plasser og er bygget i romantisk stil med vakre, buede blyglassvinduer og kobberbelagt kirkespir. Kirkegården ble ferdig påfølgende sommer, og den har blitt utvidet med nye felt tre ganger etter dette. Omkring 1962 ble det gjort en storopprydding på kirkegården. De store familiegravstedene ble gjort mindre, ved at jernporter og gjerder ble fjernet. Samtidig ble det planert ut og sådd nytt gress. I dag brukes Berg trekirke hovedsakelig til begravelser, og står litt ensom og forlatt til fordel for den gamle og den nye kirken. Berg trekirke ligger i tidligere Brunlanes kommune, som fra 1988 ble Larvik storkommune.

 

 

Bookmark the permalink.

10 Comments

 1. Flott lys du har fanget her! 🙂

 2. Det vilar en allvarsam stämning över kyrkan. En vacker träkyrka som ni har fler av i Norge än vad vi har. Flott fotografi!

 3. Rene og fine linjer på denne flotte trekirken. Enig med Corvus i at lyset er flott. Gir bildet en særegen stemning.

 4. Veldig fint, dramatisk/mørk himmel og flott lys på kirken… fine greier dette.

 5. Flott bilde av en hvit og vakker kirke! Himmelen i bakgrunnen gjorde bildet trollsk!

 6. Sånn skal en kirke se ut etter min smak,den er ikke så veldig ulik Mo kirke utvendig.Litt av et kirketårn og spir den har.Artig å lese litt om dens historie også.Flott bilde!

 7. Flott lys og komposisjon, Rune.
  Så denne her om dagen 🙂 Du tok vel noen av gamle Berg kirke også.

 8. Pent bilde med stilig lys.

  Ja vi får håpe våren setter inn snart.
  7minus grader når jeg dro på jobb nå.

 9. Du verden for et lys!!
  Bildet er lekkert, og fint med informasjonen. 🙂

 10. Takker og bukker for kommentarer. 🙂 Kirken ligger flott til der den hver dag speiler seg i kveldssolen, så jeg kunne bare ikke la den stå der uten å ta med et bilde hjem.

Comments are closed