Perlemorskyer

Perlemorskyene, eller polarstratosfæriske skyer, oppstår når solen befinner seg under horisonten og lyser på iskrystaller i skyene. Ved solnedgang er den mest vanlige tiden på døgnet man kan se disse flotte skyene. Solen brytes i iskrystallene og et flott fargespekter viser seg. Perlemorskyene dannes stort sett i polare områder fra desember til februar når atmosfæren er på sitt kaldeste, i denne tidsperioden er solens posisjon mest gunstig for å lage perlemorskyer. Perlemorskyene er dobbelt så høyt oppe som vanlige skyer og har en høyde på 20 000–30 000 meter.

 

 

 

Bookmark the permalink.

8 Comments

  1. Pingback: Bildebloggen

  2. Så vakre skyer du har tatt bilder av! Tror neimen ikke jeg har sett perlemorskyer.

  3. Hei, tusen takk for hyggelig ros. Perlemorskyer er et stort og vakkert syn 🙂

  4. Enda flere flotte skyer, nesten som nordlys de to første. Pent.

  5. Hei Ivar, takk for tilbakemeldingen. Det var mange flotte farger og kombinasjoner denne kvelden, kommer flere i samme serie etter hvert. Veldig gøy at man fikk fanget det på minnekortet. Og en opplevelse i seg selv når hele himmelen er fylt opp med slik kunst.

  6. Utrolig mye flotte bilder. Dere har en utrolig flott samling av bilder. Jeg kommer tilbake igjen! Helt topp 🙂 God jul

  7. Pingback: Bildebloggen

  8. Pingback: Bildebloggen

Comments are closed