På svai…

 

paa-svai

…i høstmørkets dis

 

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

31 Comments

 1. Nå måtte jeg ta på meg brillene.. Og forstørre bilde 😉 Ser en båt men har du satt sammen 2 bilder?
  Ha en disig aften 😀

 2. Dæsken, no ble jeg misunnelig! Fy katta for et vakkert bilde!:) Så nydelig fotografert og nydelige farver. Dybden er bare lekker og lysene fantastisk:))

 3. Vakkert, bare helt vakkert !

 4. Ufattelig stilig og ikke minst vakkert! Jeg tar rett og slett av meg hatten og sier ikke noe mer…

 5. Dette var veldig stillig bilde:)
  Så klart og tøft

 6. Oi, oi, oi! Dette bare MÅTTE jeg forstørre! Skulle gjerne sett det megastort! Dette må jo bare være noe av det beste jeg har sett fra deg, vel!? Hva har du gjort egentlig? Satt sammen to bilder, eller bare ser det sånn ut?

  Uansett skal ikke plage deg med masse spørsmål, men ble utrolig nysgjerrig og ikke så rent lite misunnelig på dette bildet!
  Ikke bare er det utrolig skarpt og fint, men lyset og fargene er fantastiske! og for ikke snakke om skyene!

  Puh…’speechless’ tenkte jeg da jeg så bildet, men ser at jeg har fått ned litt på papiret her likevel 😉 Hehe 🙂

  Fantastisk 🙂

 7. Næ..Så stilig bilde da!! Har du tulla med det eller? Kult!

  Nei, har ikke hatt tid enda til å få sjekka lyden. Trenger uv-filter også, så det er på vei. Skal ta det i samme slengen da.
  Blir litt lite blogging nå ei stund. Okseslakt på vei, så fryseren må tømmes for å få plass. Noen i huset(datter på 16)er så glad i å plukke bær. Og nå ble det litt travelt med etterbehandlingen av de gitt. Koker og koker til den store gullmedalje vi..

  🙂

 8. Bildet er ikke manipulert eller endret og det er kun en enkel eksponering, slik det ser ut, er slik det var i Holmestrand på søndag når bildet ble tatt. Tåken lå tykk rundt båten i bekmørket ute i fjorden, og lyset fra båten speiler seg i vannet bare. Der hvor bildet kan se delt ut er bryting i vannet inne på grunnen bare. Bildet ble tatt på stativ, 116 mm, f4.8, eksponering 0,62sek og iso 100. Har ikke gjort noen endringer på det, kun forminsket det og satt på vannmerke i Lightroom for publisering.
  ___________________________

  MajorogMeg: På med brillene, det hjelper vet jeg 🙂 Nei, det er kun et bilde som jeg beskriver over her, men det ble artige effekter i vannet og med tåken. Helt urørt og tatt som det var sett. Tusen takk det sammen, selv om disen har lettet litt her nå 🙂

  Pernille: Tusen takk for det, hyggelig 🙂

  Svenn Dvergastein: Tusen takk for det Svenn 🙂

  Tone: Veldig hyggelig å høre, tusen takk 🙂

  Håvard: Tusen takk for det Håvard 🙂

  ElinSire: Til større bildet er til mer detaljer klarer man å formidle, men det er litt vrient å vite hvor stort man kan legge det ut som stor versjon, for det er en del som ikke har så stor skjerm, men ja jeg skulle ønske at mange av bildene kunne blåses opp i det uendelige selv noen ganger. Har forklart kort over her hva som er gjort, fint lite egentlig, hehe, bare knipset og lagt ut her. Tusen takk for det 🙂 Og spørsmål er ingen plage vet du!

  Kathrine: Tusen takk for det 🙂 Nei det er hel urørt fra kamera, bare forminsket det for å legge det ut her. Okai, får håpe du finner ut av den lyden for den skal nok ikke være der, har ikke noe slik på noen av mine. Okseslakt? Da har dere litt å finne på, lykke til med slakt og bærproduksjon 🙂

 9. Nå har jeg forstørret og forminsket dette bildet så mange ganger, og det er bare helt utrolig at det her kun er snakk om en enkel eksponering. Snakk om blinkskudd. Må si jeg misunner dere som har havet som nærmeste nabo

 10. Måtte bare inn og kikke igjen… 😉 Det du skriver gjør jo bildet bare enda mer fantastisk! Du må jo være utrolig fornøyd med dette selv også?! -det har du i alle fall all grunn til å være!

  Det jeg egentlig mente var at jeg hadde hatt lyst til å se det printet ut -i storformat 🙂 Det ville vært helt fantatisk!

 11. Helt enormt mann!! for en lysreflekson, nesten ikke så man tror det man ser.

 12. Wow, dette var helt fantastisk. Utrolig bra. Jeg også måtte blåse det opp for å få sett skikkelig på det. Dette likte jeg utrolig godt.

 13. …og ja, det er en befrielse og ha nettet på plass igjen 🙂

 14. I likhet med flere her, så MÅTTE jeg forstørre bildet.
  Utrolig flott!
  STILIG!
  Noe av det beste jeg har sett!
  Et vinnerbilde.
  Gratulerer! 🙂

  P.S.
  Trodde først at vi hadde fått besøk…. Fra en annen planet. 😉

 15. WOW!!
  Kul att läsa din text för jag funderade länge över hur du fått till det här.
  Bra, bra, bra att det var äkta vara!!!

 16. Dette var både flott og stilig! Veldig bra!

 17. Stilig bilde! Fine reflekser i vannet :))))

 18. For et fantastisk bilde! Ser nesten ut som en luftspeiling – uvirkelig. Vakkert blir nesten litt tafatt her. 😉

 19. Alt er vel egentlig sagt her, Rune. Har lyst å si en ting da, – Dristig og vellykket med valg av ISO på 100 i forhold til de andre innstillingene dine. Men, tåka gir vel et ekstra lys ut av det lille som finnes!! De fleste hadde vel klikket oppover i valg….
  Kjempebra!

 20. Herlihet for et steikefint bilde.Lysene og gjenskinnet i vannet var bare helt fantastisk flott.Du kan dette du 🙂 🙂

 21. Ai ai, for ett kjempestilig bilde. Veldig flott.

 22. Ett vannvittig flott bildet…nesten ett kunstverk…det er ett kunstverk!!

  Ha en fin dag:-)

 23. Det kan virke litt rart til å begynne med, men når en får sett på det litt så er det jo stilig med flotte fargenyanser.

 24. Herlighet, se på de lysene! Så godt sett, Rune. Og komposisjonen, hvor du lar bildet gå langt utenfor speilingen gjør veldig mye ekstra for bildet.

 25. Audun: Noen ganger er det enkelt ja, men det skal vel sies at det ikke hver gang man treffe såpass som her, men jeg smurte meg med tålmodighet og ventet på at tåken/disen rundt båten flyttet litt på seg, og da satt den. Har ikke havet helt innpå meg, er en drøy halvtimes tur herfra ned dit, men noen ganger er det verdt å ta turen, trives veldig godt langs kysten vår. Tusen takk for hyggelig kommentar.

  ElinSire: Velkommen innom igjen Elin 🙂 Ja, jeg er egentlig veldig fornøyd med bildet selv, men enda hyggeligere er det å høre andre sier det, hehe, en rar ting vi mennesker har for oss dette med stadige bekreftelser 🙂 Hadde vært gøy å sett det i virkelig stor størrelse en gang, og hvem vet, kanskje det dukker opp et sted en gang i framtiden.

  Anne: Tusen takk Anne 🙂 Blir litt X-files over slike bilde ja.

  Charlotte: Det gjør seg langt bedre i stor størrelse, skulle vært enda større 🙂 Tusen takk, veldig hyggelig å høre.

  Ida: Tusen takk, veldig gøy å høre 🙂 Hehe, ja kanskje det var det som egentlig foregikk i tåken der.

  Gärdsmygen: Ekte varer liker vi best 🙂 Tusen takk!

  Miriam: Tusen takk for det 🙂

  Elin: Tusen takk, ja det var et majestetisk speil der nede i mørket 🙂

  Valkyrien: Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂 Luftspeiling var det første som slo meg da jeg kjørte forbi der første gangen når jeg så båten, måtte bare snu og få et bilde av den.

  Hans HB: Med så tykk tåke og sterke lys på båten ble det et lett valg i forhold til iso, men uten tåke så hadde det kanskje stilt seg litt annerledes. I 99,9% av nattbildene tar jeg i iso 100, hender jeg strekker meg opp til 250, men ikke over det. Tusen takk Hans 🙂

  Anne Berit: Tusen takk Anne Berit, det var et magisk øyeblikk i steinrøysa der jeg stod, nesten litt uggen opplevelse når man så hvordan tåken pakket inn båten, for så å pakke den opp igjen. Men tilslutt dukket dette opp, da var det bare å knipse et å dra hjem 🙂 Om jeg ikke kan det håper jeg om ikke annet at jeg er på sporet av å forstå meg på kameraets muligheter.

  Ivar: Tusen takk Ivar 🙂

  Randi: Tusen takk skal du ha, veldig hyggelig å høre 🙂

  Morten Pedersen: Det kan se litt surrealistisk ut ved første øyekast ja, men forstørrer man det opp så komme detaljene bedre fram. Tusen takk 🙂

  Dagrun: Dybde, bredd og høyde er nok en viktig faktor i et slikt bilde, veldig glad du nevner det, for det er uten tvil en av de viktigste faktorene i forhold til å klare å levere et helt produkt av det. Tusen takk 🙂

 26. Fantastisk! I tillegg til å være verdens kuleste nettonkel kan du og nå få søke på jobb som båtfotograf på skolen min. Der er det mange store båter der. Tror de har mye dentastix og tyggebein ombord vi kan dele. Tusen takk for gave. Mor rydder ennå etter oppakkingen 😀

 27. Meget flott fanget og eksponert.
  Hadde tippet på Slagentangen hvis jeg ikke hadde sett det var fra Holmestrand. 🙂

 28. Wow! Knall bilde.. Ikke for mørkt, akkurat passe…

 29. Nå har jeg sittet lenge og smalnet med øynene… hvordan har du fått til dette? Superflott! I første øyekast ser det ut som et romskip.. men det er da en båt..? Men har du brukt fotoredigering her?? 🙂

 30. WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dette var et utrolig fantastisk flott bilde.
  Sitter bare å nyter det 🙂

  WOW igjen……..

 31. Spektakulært! Og i Holmestrand, leser jeg. Knall bilde.

Comments are closed