Steinsbråtan lykt

 

steinsbraatan-lykt

Steinsbråtan lykt i HDR

Steinsbråtan lykt er èn av omlag 2000 fyrlykter langs den norske kyst. Steinsbråtan lykt er den innerste sektorlykt i Drammensfjorden. Lykten har 5 sektorer i grønt, hvitt og rødt, og den dekker 192 grader. Denne lykten har okkulterende lys med et kort mørklagt blink hvert 6. sekund.

__

Jeg har lagt til «Google Friend Connect» på høyre side i menyen, så nå kan den som ønsker legge seg til der, og som noen kanskje har sett bruker jeg nå «Rune (Bildebloggen)» som brukernavn på Bloggerkontoen min, men det er fremdeles meg. 🙂 Jeg har også tatt i bruk leselisten på bloggeroversikten så nå håper jeg at jeg klarer å få med deres oppdateringer også, for det har vært litt vrient å holde seg oppdatert uten en slik oversikt. 🙂

Ha en fin kveld!

Pssst… her er en annen versjon av samme bilde, mulig jeg har hatt litt mørk innstilling på denne skjermen, så jeg blir glad hvis du orker å se på begge versjonene og si hva du mener en rett på din skjerm. 🙂 Her er bildet! 

 

Bookmark the permalink.

21 Comments

 1. Veldig fint bilde,og lykt.La spesielt merke til den steintrappa…

 2. Veldig pene forhold i fargene i lykten og forgrunnen her opp mot himmelen.

 3. Veldig fine farger i bildet 🙂 Dog litt mørkt/grått, prøv å juster opp Levels litt, så blir det mer spenst over den fine HDR’en 🙂

 4. Peker opp til Ithil og tenker «Nei, ikke gjør det!» .. smak og behag. Liker at det er mørkt, jeg. Flott bilde. Og artig med det du har skrevet.
  Fint at du har lagt til Friend Connect. Men hva er leselisten i bloggoversikten?

 5. Anne Berit: Takk for det 🙂 Ja, var ikke den trappen artig.

  Svein: Takk skal du ha, det var fint å høre. 🙂

  Ithil: Mulig leg har hatt litt lys skjerm her, for her så det bra ut. (en stund, hehe) Er det andre bilder du mener blir for mørke hos meg? Av ren nysgjerrighet bare… Takk for kommentar. 🙂

  Anne Sophie: Er det veldig mørkt hos deg også? Skal legge ut en versjon to straks… Leselisten er den du finner på bloggoversikten din på Blogger, der kan man legge til blogger man følger, så ser man hva som er sist oppdatert. Har ikke fått rotet meg til det før nå, og skal si det er enkelt å få med seg hvem som oppdatere av de jeg følger 🙂 Takk for kommentar.

  _____________

  Er bildene mine generelt mørke tro?

 6. Det er nok en liten tanke mørkt Rune. Fint utsnitt og bra HDR. Denne lykta har ikke jeg fått med meg. Hvor står denne ?

 7. Hei John, kunne du sett på bilde nr to nå og sett hvordan det var i forhold? Lykta står ikke langt forbi Norgips, en busslomme på hver side og noen hytter på venstre side, ned i hagen der 🙂 Takk for kommentar.

 8. Det siste er best…»her er bildet»

 9. Du har alltid så flotte bilder du, koser meg stort her inne jeg, og når man til og med brøler ut i latter noen ganger, da da kommer man tilbake gang etter gang!!

  Ha en fin fin dag neddi der!!

 10. Satt ig rå å lette etter en bra tut for HDR bilder…men jeg fant ingen..må fortsette i dag ser jeg…må bare prøve meg på ett sånt bilde.
  Det ene får jeg på svart bakgrunn det andre på hvit…kan være at det blir litt missvisende..men jeg likte det som ligger her inne best…fikk frem rustfargen mye bedre.

 11. Jeg liker mørke bilder jeg:) Kontrastene kom veldig fint fram, og se de flotte skyene!

  Jeg ville heller ha satt meg ned og knipset. Fått fyret lenger opp på himmelen. Syns møtet med åsen i bakgrunnen var litt vond.

 12. Flott begge bildene Rune men likte det i linken din best jeg da. Men det er øye som ser det vettu 😉
  Ha en flott onsdagskveld 😀

 13. Diskussionen om ljus eller mörkt ger jag mej inte in i. Kan för lite för att yttra mej.
  Fyrar är bra motiv. De förmedlar en mystik tycker jag, antingen de är små som här eller stora och höga.

 14. Kjempe flott bilde. syns du har fått frem kjempe kule effekter.

  Hos meg er det bilde du har lagt ut i linken perfekt!

 15. Flotte bilder begge to, men eg likte best bilde nr 2( i linken) Eg likar også litt mørke bilder. Blir meir kontrastar og ofte litt meir liv. Men det er jo ofte hundre forskjellige meiningar:)

 16. Nå håper jeg og tror min skjerm er ved sine fulle fem igjen 🙂 Men det er som det blir sagt her smak og behag, men jeg ser at hovedversjonen ble litt mørk og at versjon to ble langt bedre. Litt håpløst dette med tusen forskjellige skjermer der ute, det skulle vært en tilnærmet standard på sllike ting. Men men 🙂

  Tusen takk for at der ville dele meninger og for hyggelige kommentarer 🙂

 17. Den andre versjonen så bra ut her hos meg, men fargene ble litt blasse i forhold til det første bildet. Jeg må absolutt sjekke begge bildene på en annen skjerm for å finne ut om det er min skjerm som er for mørk eller din som er for lys 🙂 Jeg holder en knapp på at det er min skjerm som er problemet her 🙂

 18. Synes den lyse ble litt for lys, men ellers var det et kjempeflott bilde..

 19. Jeg foretrakk den lyse på min skjerm (justert), men HDR er vanskelig. Fikk et tips om ny versjon av HDR PhotoStudio som ikke lager så ekstreme effekter, men beholder fargene på en mer naturlig måte.

 20. Kjempefint motiv, og flott himmel.
  Altig artig med litt fakta også.

 21. Sitter på en annen, bedre skjerm nå og det ser ut til at begge bildene av Stensbraaten lykt er litt gråaktige. Men det gjelder heldigvis ikke for alle bildene her i bloggen 🙂 De fleste andre bildene dine er klare og fine 🙂

Comments are closed