Fiskeørn – Pandion haliaetus

 

Fiskeørnen er ikke alltid hverdagskost for alle, men har man først sett den så glemmer man det ikke med det første. Dens fiske-egenskaper er av den mer halsbrekkende arten – den stopper opp i luften og sikter seg inn på byttet sitt, før den i fritt fall stuper fra store høyder ned mot vannet, den flater ut i siste sekund og setter ned sine bein som fanger fisken med et fast grep. Fisken fanges stort sett på grunner, elver og innsjøer og er hans favorittmat nr 1.

Byr vannet på abbor, sik eller gjedde er muligheten for å observere den flere ganger på samme sted stor. Og det er virkelig spennende å se hvordan den styrter ned nesten fra intet, til den fanger sin mat med stor presisjon og flyr av sted for å nyte måltidet. Reiret bygges gjerne på fjellhyller, i toppen av store trær og småøyer ved ferskvann. Eggene ruges i ca 35 dager, og ungene trenger 9 til 10 uker før de kan forlate reiret for første gang. Reiret deres er gjerne ikke vanskelig å få øye på da det består av store greiner, noe som er forståelig med tanke på at de kan bli opptil 70 cm og veie fra 1 til 2 kilo. Fiskeørnen er i Norge fra april til september og legger fra 2 til 4 egg, mens vinteren tilbringes i Afrika.

  

 

 

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. *måper*
    Wow! For noen fantastiske bilder!

  2. Hei, det var veldig hyggelig å få en slik tilbakemelding 🙂 Tusen takk, og velkommen tilbake.

  3. Nydelig bilde, men skulle gjerne sett mer av hva fuglen svever over. Likte spesielt lyset i vingene.

  4. Hei Skinke 🙂 Takk for tilbakemeldingen. Jeg hadde på lang tele, og hadde ikke ventet han skulle komme så tett på kan man si,hehe, derav så tett på bilder. Så det som var under den var meg og et fugletårn. Har flere bilder i serien som sikkert vil dukke opp her med tiden.

Comments are closed