Kom i gang

Som førstegangsbruker av WordPress ble det i starten mye lesing før jeg valgte denne publiseringsmuligheten. Jeg har lenge sett på muligheter og lest en hel masse innenfor temaet. WordPress er gratis og mulighetene er mange, uansett om man velger en ren bloggløsning, eller mer tilpasset web-løsning til ditt behov. Jeg har funnet meg greit til rette med verktøyet, og kan ikke si annet enn at dette fungerer meget bra. Utlært blir man nok ikke på lenge, men det hele er lettfattelig og greit både å sette opp på egen serverplass, og utseendemessig.

Så jeg tenkte kanskje at flere kunne ha nytte av hvor jeg har funnet informasjon om WordPress, templates og andre ressurser for å komme i gang.

Den første side jeg kom over var denne:  Gladbladet om hvordan man setter opp WP på egen server. Her går man gjennom hvert trinn til alt er på plass på server, og klart til bruk. Og hos Petter på Neppe.no kan man laste ned norsk språkfil som kan være grei å installere. Og på Norsk WordPress finnes en del ting du bør ta en titt på!

Så når det var gjort så ble det litt leting etter gode templates som jeg kunne tenke meg å bruke, og jeg lastet jeg ned en hel del før jeg klarte å bestemme meg. Greit å laste ned noen du syntes ser fine ut til ditt ønske og behov.

Disse lastet jeg opp via FTP programmet mitt til serveren etter at WP var installert på server, og de skal ligge under mappen som heter Templates som du finner som nummer to i listen på serveren under WP Content, trykk på Wp Content så den mappen åpner seg, og der vil du finne templates mappen, trykk på den og overfør en utpakket templates pakke dit fra din datamaskin. Denne templaten finner du igjen på kontrollpanelet i editoren din under Utseende, her kan du teste ut og se nærmere på de templatesene du har lastet opp på server. Finner du en du liker, velger du Lagre, og bloggen din har nytt utseende.

Jeg var innom flere nettsider før jeg fant en jeg likte godt, og her er de sidene:

TopwpthemesWP NorgeDino ThemesWP.orgTemplatesbrowserSmashingNatty WPFreeWPThemes. Eller du kan lage en selv på Theme generator. Besøk også Bloggtips.no  

Og skulle du vite om en nyttig og informativ side for WP-ressurser så send meg gjerne en e-post om det.

Lykke til med din WordPress blogg/nettside!

 

Jeg bruke one.com på alle mine webhotell, her kan du bestille ditt webhotell.

Comments are closed.